23-24 mai 2018 - “SEMINARUL DE ARTILERIE TERESTRĂ”
          În perioada 23-24.05.2018, la sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” din Sibiu, s-a desfăşurat “Seminarul de artilerie terestră”, activitate organizată de Statul Major al Forţelor Terestre care a reunit la discuţii toţi comandanţii unităţilor de artilerie din Forţele Terestre.
         Prezent la activitate, domnul Gl.bg. Dorin Blaiu, locţiitorul Şefului Statului Major al Forţelor Terestre, a prezentat coordonatele principale ale transformărilor structurilor de artilerie din perspectiva dotării cu noi echipamente şi a subliniat necesitatea unei abordări integrate a capabilităţilor pentru asigurarea interoperabilităţii structurilor de la nivel batalion până la nivel divizie.
         Seminarul a fost organizat sub forma unui forum de dialog şi analiză semestrială a problemelor actuale şi de perspectivă din domeniul artileriei şi rachetelor terestre. Obiectivele principale au constat în prezentarea şi analizarea planurilor proprii şi direcţiilor de acţiune ale structurilor de artilerie din Forţele Terestre pentru implementarea programelor de înzestrare cu noi echipamente şi analizarea implicaţiilor în plan doctrinar, cele privind instruirea, resursele umane, nevoile de sprijin logistic şi de realizare a infrastructurii necesare pentru aceste echipamente militare (sistemele de rachete anti-blindate SPIKE şi sisteme de lansare a rachetelor HIMARS) .
         În cadrul acestui seminar de profil au fost discutate şi promovate soluţii viabile privind modul de organizare şi dotare a structurilor de artilerie de nivel batalion, regiment şi brigadă, fiind identificate totodată şi cerinţele de modificare/completare a actelor normative specifice şi a programelor de instruire .